Δύο πολύ σημαντικές τιμητικές διακρίσεις

26 Μαρτίου 2019
j_nLYO1h-1200x800.jpeg

O Αναπληρωτής Καθηγητής Δρ. Αλέξης Βραχίμη, Διευθυντής του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής του German Oncology Center, (GOC), τιμήθηκε με δύο αξιώματα ιδιαίτερου κύρους.

1. Επελέγη ανάμεσα των ειδικών για τον θυρεοειδή πυρηνικών ιατρών πανευρωπαϊκά, για να στελεχώσει την 9-μελή «Επιτροπή Θυρεοειδή» της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής (European Association of Nuclear Medicine) για τα επόμενα 3 χρόνια.

Πρόκειται για το επίσημο όργανο των πυρηνικών ιατρών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και η Επιτροπή του Θυρεοειδή είναι, εκτός των άλλων, υπεύθυνη για την έκδοση κατευθυντήριων οδηγιών για θέματα που αφορούν τον θυρεοειδή και τον καρκίνο του.

2. Παράλληλα, ο Δρ. Βραχίμης, είναι η επιλογή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υβριδικής Απεικόνισης (European Society for Hybrid, Molecular and Translational Imaging) για το αξίωμα του Πρέσβη της Κύπρου στον Τομέα αυτό (Hybrid Imaging Ambassador), αρχής γενομένης από τον Μάρτιο του 2019 και για 2 χρόνια.

Στο Γερμανικό Ογκολογικό, ο Θάλαμος Θεραπειών με Ραδιοϊσότοπα αποτελείται από πέντε (5) πολύ άνετα μονόκλινα δωμάτια, κάθε ένα από τα οποία έχει ελεύθερη πρόσβαση σε ακτινοπροστατευόμενο κήπο, κάτι μοναδικό στη Κύπρο. Αυτό, δεν καθηλώνει και δεν περιορίζει τον ασθενή σε έναν αποκλεισμένο χώρο, αλλά του επιτρέπει να βγει έξω και να κάνει έναν περίπατο σε καθαρό αέρα, γεγονός που παίζει έναν αρκετά σημαντικό ρόλο στην διάθεση και στην ψυχολογία του.

Στον Θάλαμο παρέχονται θεραπείες καλοηθών και κακοηθών παθήσεων του θυρεοειδούς αδένα με ραδιενεργό ιώδιο, συμπεριλαμβανομένων και θεραπειών υψηλών δόσεων για την αντιμετώπιση απομακρυσμένων μεταστάσεων.

Πληροφορίες:

Τηλ: +357 25 208003 και 182

Mail: [email protected]

Και λεπτομερής περιγραφή στην αντίστοιχη ενότητα της ιστοσελίδας μας.

© German Oncology Center. All rights reserved.