Συνεργασία με Πανεπιστήμια

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Υπεύθυνος Προγράμματος

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Ανδρέας Καζαμίας

Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού & Εκπαίδευσης


Απευθείας Γραμμή

+357 25 208 150ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΖΑΜΙΑ

Σύμφωνα με τον Ελβετό ψυχολόγο Jean Piaget, 1896-1980, «Η εκπαίδευση διαμορφώνει ανθρώπους δημιουργικούς, ακόμα κι αν δεν υπάρξουν πολλοί, ακόμα κι αν οι δημιουργίες του ενός είναι μικρότερες του άλλου. Χρειάζεται η διαμόρφωση εφευρετών, εκσυγχρονιστών, όχι κομφορμιστών». Το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο δίνει ιδιαίτερη βάρος στην εκπαίδευση των νέων ανθρώπων (ιατρών, νοσηλευτών, φαρμακοποιών, κλινικών διαιτολόγων, ακτινολόγων, κ.λπ.) που το στελεχώνουν και που καθορίζουν το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους ογκολογικούς ασθενείς μας. Η απόκτηση γνώσεων, η ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων, η διαμόρφωση αξιών με βάση συγκεκριμένες μεθόδους και καθαρούς στόχους, θέτουν τα θεμέλια για το αντικειμενικά καλύτερο. «Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο για γέμισμα, αλλά μια φωτιά για άναμμα» (Πλούταρχος), λοιπόν!

Με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗΦοιτήτριες του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Εφαρμοσμένης Κλινικής Διατροφής & Διαιτολογίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, στις εγκαταστάσεις του German Oncology Center, μαζί με τη Μέντορά τους, Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Έμιλυ Αγαθοκλέους και τον Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού και Εκπαίδευσης, Ανδρέα Καζαμία.


Με βάση τη συμφωνία, φοιτητές και φοιτήτριες της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, θα εκπαιδεύονται στους χώρους του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου από τους ιατρούς/ακαδημαϊκούς μας. Η εκπαίδευση γίνεται και σε θεωρητικό, και σε πρακτικό επίπεδο, με τη χρήση του εξοπλισμού, των εγκαταστάσεων και της τεχνογνωσίας του GOC.

Επιπλέον, οι φοιτητές αναπτύσσουν κατά την εκπαίδευσή τους ερευνητικές δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση του ιατρικού, νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού του Κέντρου.

Ακόμα, διοργανώνονται σεμινάρια εκπαίδευσης, διαλέξεις για ενημέρωση του κοινού και της ακαδημαϊκής κοινότητας, ως επίσης και επιστημονικά συνέδρια.

Το πρόγραμμα καλύπτει το ευρύτερο γνωστικό αντικείμενο της ογκολογίας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Στόχος είναι η εξοικείωση των φοιτητών Ιατρικής με τις βασικές αρχές της κλινικής πρακτικής στην Ογκολογία, η παροχή κλινικών γνώσεων και η επαφή με τις βασικές κλινικές δεξιότητες.


Γιατί με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο;


Το επίπεδο που θα συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες ένα ογκολογικό κέντρο, διαμορφώνεται και από τις ερευνητικές του αναζητήσεις. Φυσικά, παρακολουθεί τις επιστημονικές εξελίξεις, όμως είναι απαραίτητη και η συμμετοχή στην έρευνα.

Καθήκον, όμως, της ιατρικής κοινότητας, του ιατρού επιστήμονα, είναι η δημιουργία δυνατοτήτων εκπαίδευσης της νέας γενιάς ιατρών-συναδέλφων.

Χρειάζεται η μεταφορά των εμπειριών, όπως και η διαμόρφωση φιλοσοφίας στους νέους ιατρούς για το πώς αντιμετωπίζουμε νόσους και νοσούντες. Αυτό το καθήκον, της διάπλασης και εκπαίδευσης της νέας γενιάς ιατρών υλοποιείται μέσα από την συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.


© German Oncology Center. All rights reserved.