Γνωρίστε τους ανθρώπους μας

18 Μαΐου 2020
eleftherianikolaidou-1-1200x1061.jpg

Η μεγαλύτερη επένδυση και ο ανυπολόγιστος πλούτος μας είναι το ανθρώπινο δυναμικό μας. Αυτό που όσοι έρχεστε στο Κέντρο μας, αλλά και όσοι δεν θα δείτε μάλλον ποτέ – η δουλειά τους όμως φαίνεται, και δίχως αυτούς σίγουρα δεν θα είμασταν … πουθενά. Όπως και να έχει, αποφασίσαμε να ανοιχτούμε ακόμα πιο πολύ σε σας, και σιγά-σιγά, με κάποια αφορμή ή και με καμία, να σας συστήνουμε όλη την οικογένεια. Απλά κι ανθρώπινα.

Η Ελευθερία Νικολαϊδου, νοσηλεύτρια του Τμήματος Παθολογικής Ογκολογίας, είναι από τις νέες μας μετεγγραφές! Μας ήρθε τον περασμένο Δεκέμβριο 2019 από το Mediterranean νοσοκομείο της Λεμεσού. Προσωπικές εμπειρίες, λέει, είναι αυτές που την έκαναν να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο, και δεν έχει μετανιώσει ούτε στιγμή την απόφασή της.

Η χειρότερή της στιγμή ήταν, μας είπε, όταν ήρθε για πρώτη της φορά αντιμέτωπη με τον θάνατο ασθενούς. Δεν το συνηθίζεις ποτέ, συμπληρώνει, αλλά γίνεσαι πιο δυνατή και συνεχίζεις. «Εκείνο που με κρατά, είναι το ‘ευχαριστώ’ που ακούω κάθε μέρα».

Γι’ αυτό και θέλησε να στείλει από εδώ, αυτό το «μήνυμα αγάπης και κουράγιου» προς τους ασθενείς μας:

«Εσύ που τώρα με κοιτάς με μάτια γεμάτα πόνο και ταλαιπωρία, εσύ που καθημερινά μου σκορπάς ένα αθώο χαμόγελο και μου λες ‘Είμαι καλά, δόξα το Θεό’, εσύ που κάθεσαι στην καρέκλα και με ρωτάς ‘Θα πονέσω;’……Για εμένα είσαι η δύναμη μου, ο λόγος για τον οποίο συνεχίζω να αγαπώ αυτό που επέλεξα να κάνω…..Είμαι δίπλα σου! Όπως μου σκορπάς κι εσύ το χαμόγελο σου έτσι κι εγώ σου σκορπάω το πείσμα και την αγάπη μου!! Είσαι δυνατός και αξίζεις να ζεις! Συνέχισε και θα βγεις νικητής!»

Στις ελάχιστες ελεύθερες ώρες της, ιδίως τώρα με την κρίση κορωνοϊού στην οποία οι ογκολογικοί ασθενείς μας δίνουν έναν δύσκολο, διμέτωπο αγώνα, η Ελευθερία ακούει πολλή μουσική, και ονειρεύεται το επόμενο ταξίδι της που θέλει να είναι στην Αιώνια Πόλη, την Ρώμη.

© German Oncology Center. All rights reserved.