Η Πυρηνική Ιατρική του GOC στο ΓεΣΥ

17 Σεπτεμβρίου 2020
Aktinoprostateuomenh-aulh-1200x800.jpeg

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι από 01/09/20 το Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου (GOC), έχει ενταχθεί στο Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓΕΣΥ), προσφέροντας διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες σε συμβεβλημένους ασθενείς.  Ειδικότερα:

  1. Διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων: PET/ CT (18F-FDG, 18F-PSMA, 18F-FES, 18F-FCholine,
    18F-DOPA, 18F-FET, 18F-NaF, 18F-FMISO, 18F-FLT).
  2. Ενταγμένες στο ΓΕΣΥ θεραπείες με χορήγηση ραδιοϊσοτόπων:
  3. Θεραπεία ραδιενεργού ιωδίου για καλοήθεις παθήσεις και καρκίνο θυρεοειδούς
  4. Ραδιενεργό λουτέσιο (Lutathera®) για νευροενδοκρινείς όγκους
  5. Ραδιενεργό ράδιο (Xofigo®) σε καρκίνο προστάτη με μεταστάσεις στα οστά.

Διαβάστε εδώ, στον πιο κάτω σύνδεσμο, για την πρωτοποριακή μέθοδο θεραπείας του καρκίνου του προστάτη με ραδιενεργό λουτέσιο  σε ασθενή με μεταστατικό ευνουχοάντοχο καρκίνο του προστάτη. Η θεραπεία,  που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή στο Κέντρο μας από τον Απρίλιο του 2019, έγινε πάρα πολύ καλά ανεκτή και ο ασθενής έλαβε εξιτήριο 2 μέρες μετά

Πρωτοποριακή θεραπεία στον προστάτη

Ακτινοπροστασία

Οι πιο πάνω θεραπείες που προσφέρονται, πραγματοποιούνται σε κατάλληλα ακτινοπροστατευόμενο θάλαμο, που αποτελείται από πέντε μονόκλινα δωμάτια με άμεση πρόσβαση σε ειδικά διαμορφωμένο κήπο, που επίσης έχει ακτινοπροστασία. Αυτό επιτρέπει στους ασθενείς να κάνουν παρέα μεταξύ τους, και να μην είναι σε συνεχή απομόνωση.

Σας καλούμε να γνωρίσετε το Τμήμα, τους ανθρώπους, τις υπηρεσίες και τον εξοπλισμό μας, μέσα από το διαδικτυακό χώρο της Πυρηνικής Ιατρικής (https://www.goc.com.cy/tmimata/pyriniki-iatriki/to-tmima/) και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στο Facebook, Instagram και Twitter.

Το προσωπικό του Τμήματος παραμένει στη διάθεσή σας, για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις καθώς και για την διευθέτηση ραντεβού.

Τα Στοιχεία Επικοινωνίας είναι:

Τηλ.: +357 25 208 056 και +357 25 208 129

E-Mail: [email protected]

© German Oncology Center. All rights reserved.