«Μπείτε στα παπούτσια τους»

27 Ιουλίου 2020
146-pairs-nursing-shoes.jpg

164 ζευγάρια παπούτσια, λευκά σαμπό, τοποθετήθηκαν πριν από λίγες μέρες στο γρασίδι του κήπου του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον, ως ένδειξη υπενθύμισης και ευγνωμοσύνης. Τόσοι είναι οι νοσηλευτές που έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας στις ΗΠΑ.

 6% των επιβεβαιωμένων περιστατικών με COVID-19 σε όλο τον κόσμο αφορά το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε όλες τις χώρες έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα 15 εκατομμύρια. Από αυτούς, υπολογίζεται ότι περίπου 900.000. ιατροί και νοσηλευτές έχουν κολλήσει τον ιό. (Πηγή: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, WHO).

«Μπείτε, λοιπόν, στα παπούτσια τους. Σκεφθείτε πόσο τους χρειαζόμαστε για ένα (πολύ) πιθανό δεύτερο κύμα. Ότι κι εσείς ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο ίσως τους χρειαστείτε. Σταματήστε να αναπαράγετε θεωρίες συνωμοσίας. Απολυμάνετε καλά τα χέρια σας. Και φορέστε τη μάσκα σας. Νοιαστείτε τη ζωή σας – και τη ζωή όλων μας», γράφει στην «Καθημερινή» Αθηνών η Τασούλα Επτακοίλη, και με την άδειά της το αναπαράγουμε και το προσυπογράφουμε και εμείς.

© German Oncology Center. All rights reserved.