Πρόεδρος του GOC

ΚΙΚΗΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ


Στοιχεία Επικοινωνίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ


Μάρλεν Καυκαλιά

Ως Πρόεδρος του Κέντρου μας, ο Κίκης Καζαμίας έχει την ευθύνη και τον συντονισμό των επαφών τόσο με τον κύριο συνεργάτη του GOC που είναι το Κράτος, όσο και με τους άλλους συνεργαζόμενους φορείς, σε ότι αφορά τη διοίκηση και τις οικονομικές δραστηριότητες. Η αναγνώριση που τυγχάνει από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και από την κοινή γνώμη λόγω της συνεχούς παρουσίας του τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες σε οικονομικές και πολιτικές δραστηριότητες στον ιδιωτικό τομέα, στη δημόσια ζωή στην Κύπρο και στο εξωτερικό, προσδίδει για τους πολίτες ακόμα περισσότερη αξιοπιστία σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε.

Η απαίτηση να υπάρχουν ιατρικές υπηρεσίες σε ικανοποιητικά επίπεδα είναι αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα σε κάθε κράτος, πόσο μάλλον στα πιο αναπτυγμένα. Όσο πιο εύκολη είναι η πρόσβαση του πολίτη σε άριστες ιατρικές υποδομές, τόσο πιο αναβαθμισμένο κρίνεται το βιοτικό επίπεδο του λαού αυτής της χώρας. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι η Υγεία και η Παιδεία αποτελούν βασικοί δείκτες μέτρησης της ποιότητας διαβίωσης.

Φιλοδοξία του GOC από τη σύλληψη της ιδέας για τη δημιουργία του μέχρι τώρα, που έχει διανύσει κιόλας τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, είναι να συμβάλει στην αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών στην Κυπριακή Δημοκρατία και να προσθέσει ουσιαστική αξία στον τομέα της Ογκολογίας. Αποδεικνύεται από τους αριθμούς ότι οι επισκέψεις ασθενών στο εξωτερικό με κόστος και ταλαιπωρία για τους ίδιους και τους οικείους τους μειώθηκαν σημαντικά. Εννοείται πως, ένεκα αυτού, το οικονομικό όφελος για το Κράτος είναι επίσης μεγάλο.

Είναι ήδη παραδεκτό ότι, η συμφωνία που βρίσκεται σε ισχύ από τον Ιούνιο του 2018 μεταξύ του GOC και του Υπουργείου Υγείας, είναι υπόδειγμα συνεργασίας του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, με πρώτιστα κερδισμένους όσους έχουν την ανάγκη ενός πρότυπου ογκολογικού κέντρου.

Καταβλήθηκε προσπάθεια έτσι που οι υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο μας να είναι στο ανώτερο τεχνολογικό και επιστημονικό επίπεδο. Αναντίλεκτα, όμως, το πιο πολύτιμο στοιχείο του Κέντρου είναι οι άνθρωποί του, όλοι όσοι έχουν τάξει τον εαυτό τους στην υπηρεσία όσων τους έχουν ανάγκη.

Φιλοδοξία μας, η κατάκτηση της εμπιστοσύνης σας. Εγγύησή σας, το μεράκι μας για προσφορά.

Κίκης Καζαμίας
Περισσότερα για τον Κίκη Καζαμία

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Γεννήθηκε το 1951 στο Λευκόνοικο της Επαρχίας Αμμοχώστου. Μεγάλωσε στην Αμμόχωστο, αποφοίτησε από το Β’ Γυμνάσιο Αμμοχώστου στον Οικονομικό Κλάδο και ακολούθως υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία. Ζει στη Λεμεσό. Είναι νυμφευμένος και έχει τρία παιδιά.


 • Εκπαίδευση
 • Επαγγελματικά
 • Σπούδασε Οικονομικά στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών (Hochschule für Ökonomie) στο Βερολίνο, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Εμπόριο και τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις.
 • Το 1977 επέστρεψε στην Κύπρο και εργάστηκε μέχρι το 1984 ως Διευθυντής Εισαγωγών σε μεγάλη εμπορική εταιρεία στη Λεμεσό. Ακολούθως, ανέλαβε από τον πατέρα του οικογενειακή εμπορική επιχείρηση.
 • Το 1991 εκλέχθηκε βουλευτής στην Επαρχία Αμμοχώστου και το 1996 επανεξελέγη.
 • Για δέκα χρόνια ήταν μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού. Ήταν, επίσης, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και για τρία χρόνια της Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων.
 • Την περίοδο 1996-2001 ήταν μέλος της Κοινής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κύπρου-Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκπροσώπησε το Κυπριακό Κοινοβούλιο σε πολλές διεθνείς συναντήσεις. Το 2001 δεν αποδέχθηκε να διεκδικήσει έδρα για τρίτη βουλευτική θητεία.
 • Το 1997 του προτάθηκε και αποδέχτηκε τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού, του μεγαλύτερου συνεργατικού χρηματοπιστωτικού οργανισμού στην Κύπρο.
 • Το 2001 εκλέχθηκε Δήμαρχος της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου.
 • Το 2003 διορίστηκε ως Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, οπότε υπέβαλε την παραίτηση του από Δήμαρχος Αμμοχώστου και από Εκτελεστικός Διευθυντής του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού.
 • Το 2004 υπέβαλε την παραίτηση του από υπουργός.
 • Από τον Νοέμβριο του 2004 μέχρι το 2010 υπηρέτησε στο Λουξεμβούργο εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου. Το 2010 δεν αποδέχτηκε επαναδιορισμό για δεύτερη εξαετή θητεία και επέστρεψε στην Κύπρο.
 • Τον Αύγουστο του 2011 αποδέχτηκε διορισμό ως Υπουργός Οικονομικών, θέση από την οποία υπέβαλε την παραίτηση του τον Μάρτιο του 2012 για λόγους υγείας.
 • Από τον Ιανουάριο του 2015 είναι πρόεδρος του Δ.Σ. του Θεάτρου «Ριάλτο» στη Λεμεσό, του μεγαλύτερου ιδιωτικού μη κερδοσκοπικού πολιτιστικού φορέα στην Κύπρο.
 • Από τον Σεπτέμβριο του 2017 είναι Πρόεδρος του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου.

© German Oncology Center. All rights reserved.