Ακτινολόγος Ογκολόγος

MICHAEL MOLLS


Στοιχεία Επικοινωνίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ


Έλενα Μαλεκκίδου

Συνδέεται με το German Oncology Center σχεδόν από την πρώτη μέρα που αποφασίστηκε η ίδρυσή του. Ήταν από τους πρώτους επισκέπτες μας όταν το Κέντρο τέθηκε σε λειτουργία (διαβάστε εδώ τις πρώτες εντυπώσεις του). Φίλος και επιστημονικός συνοδοιπόρος με τον Καθηγητή Ζαμπόγλου τα περισσότερα από τα 40 χρόνια του τελευταίου στη Γερμανία, έχοντας διαδεχθεί ο ένας τον άλλον στο αξίωμα του Προέδρου της Γερμανικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (DEGRO), ανταμώνουν τώρα στην Κύπρο να συνεχίσουν ένα έργο που, στην ουσία, δεν τελειώνει ποτέ.


Ο Καθ. Molls ήταν από τους δεκάδες διαπρεπείς επιστήμονες που ήρθαν στη Λεμεσό για να συμμετάσχουν στο 1ο Εργαστήρι Έρευνας Καρκίνου, το οποίο και σφράγισε τη Συμφωνία μεταξύ του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου για την ίδρυση του πρώτου στην Κύπρο Κέντρου Ερευνών Καρκίνου (ΚΕΚ).

Μαζί με τον Καθηγητή Παθολογικής Ογκολογίας κ. Γεώργιο Φούντζηλα, ο οποίος είναι επίσης Επιστημονικός μας Συνεργάτης στο GOC, προήδρευσαν της συνεδρίας με θέμα «Οι Τρέχουσες Τάσεις στην Εξατομικευμένη Ογκολογία». Ο καθ. Molls έκανε και τη βασική διάλεξη, με θέμα «Μεταφραστική Έρευνα και Κλινικές Καινοτομίες στην Ογκολογία», κατά την επίσημη τελετή υπογραφής της συμφωνίας για την ίδρυση του ΚΕΚ.


Αντιλαμβάνομαι ότι η συνεργασία αυτή στοχεύει σ’ ένα υψηλότατα ανταγωνιστικό, διεθνές Ερευνητικό Κέντρο, και πιστεύω πως η προσπάθειά σας προς αυτήν την κατεύθυνση είναι πολλά υποσχόμενη, γιατί χρειαζόμαστε καινούργιες στρατηγικές στον δίχως τέλος αγώνα μας κατά του καρκίνου.

Michael Molls
Περισσότερα για τον Michael Molls

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Ο Michael Molls ήταν Καθηγητής και Διευθυντής του Τμήματος Ακτινοθεραπευτικής και Ακτινοεπεμβατικής Ογκολογίας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου (TUM) από το 1992 έως το 2014

Διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Διευθυντών και του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου “Rechts der Isar”, και ήταν επίσης Διευθυντής του Tumorzentrum (Κέντρου Καρκίνου) στο Μόναχο, τόσο του εκεί Πανεπιστημίου Ludwig Maximilian, όσο και του TUM.

Ήταν ανέκαθεν ιδιαίτερα αφοσιωμένος στην ποιότητα των διαδικασιών, των αποτελεσμάτων και των δομών της διεπιστημονικής ογκολογίας. Κλινικά, η επιστημονική ομάδα του Καθ. Molls, ήταν επικεντρωμένη σε έρευνες σχετικά με την υποξία και την κυκλοφορία του αίματος στους όγκους, με τις απεικονιστικές τεχνικές (CT,MRT. PET) για θεραπευτικά πλάνα, με την υψηλής ακρίβειας ακτινοθεραπεία και, τέλος, με την έναρξη πολυκεντρικών μελετών που χρηματοδοτούνταν από το Γερμανικό Ερευνητικό Ίδρυμα και το Ομόσπονδο Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας.

Η ομάδα του κ. Molls παρήγαγε διεθνώς αναγνωρισμένο έργο επάνω στην στερεοτακτική ακτινοθεραπεία για όγκους στον εγκέφαλο και για καρκινώματα του πνεύμονα σε αρχικά στάδια ευρισκόμενα, καθώς και μετα-θεραπευτική ποιότητα ζωής για ασθενείς με καρκίνο του μαστού και του προστάτη.

Ως Πρόεδρος της «Γερμανικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας» και Διευθυντής της Ακαδημίας αυτής, ο Michael Molls εισήγαγε τις κατευθυντήριες γραμμές για την θεραπεία των καρκινοπαθών, καθώς και πρόγραμμα σπουδών για ειδίκευση στην ακτινοθεραπεία, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Βοήθησε στο να ενσωματωθεί η ακτινοβιολογική και ιατρική φυσική έρευνα στην ακτινοθεραπευτική ογκολογία.

Ο Καθηγητής Michael Molls είναι συγγραφέας περίπου 400 επιστημονικών άρθρων, επιμελήθηκε εγχειριδίων, μονογραφιών και μια σειρά βιβλίων στην αγγλική. Επίσης, επέβλεψε την διαδικασία επιμόρφωσης 14 καθηγητών, και 7 από τους συναδέλφους του διορίστηκαν σε ακαδημαϊκές και διευθυντικές θέσεις στην Γερμανία και στο εξωτερικό.

© German Oncology Center. All rights reserved.