Η Ταυτότητα

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ


Τον Μάιο του 2016 ετέθη ο θεμέλιος λίθος και ξεκίνησε η ανέγερση του German Oncology Center (GOC). Μέσα σε 17 μήνες ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του έργου. Τον Σεπτέμβριο του 2017 προσλήφθηκε προσωπικό, και στις 30 Οκτωβρίου του ίδιου έτους εξασφαλίσαμε όλες τις απαιτούμενες άδειες, και υποδεχθήκαμε τους πρώτους μας ασθενείς.


Αρκετοί από αυτούς επρόκειτο να μεταβούν στο εξωτερικό για θεραπείες που δεν προσφέρονταν στην Κύπρο, αλλά είχαν ήδη πληροφορηθεί για το Κέντρο μας, και προτίμησαν να περιμένουν.

Δόθηκε Άδεια Λειτουργίας Ιδιωτικού Νοσηλευτηρίου, κατηγορίας Πολυκλινικής, με το όνομα «Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο», και προσφερόμενες ειδικότητες αυτές της Ακτινοδιαγνωστικής, Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Παθολογικής Ογκολογίας και Πυρηνικής Ιατρικής.

Ήδη το Κέντρο απασχολεί πέραν των 100 εργαζομένων. Όσο προχωρούν οι επόμενες φάσεις του έργου (περισσότερες νέες κλίνες, υπερσύγχρονα χειρουργεία, άλλες ιατρικές υπηρεσίες, χώροι αναψυχής όπως μια ταράτσα 700 τ.μ. που θα μετατραπεί σε Κήπο Αναψυχής και Διαλογισμού), τόσο θα μεγαλώνει και η ανάγκη για περαιτέρω στελέχωση.
Μπορεί το Κέντρο μας να είναι «νεογέννητο» ακόμα, αλλά ο Καθηγητής Δρ. Νίκος Ζαμπόγλου που το εμπνεύστηκε, καθώς και οι άνθρωποι που επέλεξε για να το στελεχώσουν και να το λειτουργήσουν, έχουν εμπειρία και επιστημονική καταξίωση πολλών χρόνων σε μεγάλες ογκολογικές κλινικές του εξωτερικού.ΓΙΑΤΙ «ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ»;


Ονομάστηκε «Γερμανικό», ακριβώς γιατί φέρνει μαζί του εδώ στην Κύπρο 50 χρόνια εμπειρίας στη Γερμανία, του ιδρυτή του, αλλά πολλά χρόνια και των περισσότερων στελεχών των Ιατρικών Τμημάτων του Κέντρου.

Ονομάστηκε «Γερμανικό», γιατί το γερμανικό σύστημα, που εφαρμόζεται και στην ιατρική, είναι κτισμένο επάνω σε έννοιες όπως «αξιοπιστία», «επαγγελματικότητα», «υπευθυνότητα», «ακρίβεια», «συνέπεια», «τεχνολογία αιχμής» και διαρκή προσπάθεια βελτίωσης.

Στο Κέντρο μας, ήδη έχουν έρθει για μετεκπαίδευση γιατροί από ογκολογικό Ινστιτούτο της Οσάκα, Ιαπωνία, και μεταξύ σοβαρού και αστείου είπαν ότι θα το μετονομάσουν σε Κυπριακό Ογκολογικό Κέντρο.

Κάπως έτσι, λοιπόν, κτίζονται και καθιερώνονται τα ονόματα!

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ


Το έργο, που είναι σε διαρκή εξέλιξη, χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από ιδιωτικά κεφάλαια. Η εταιρεία είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Πέραν της κεφαλαιουχικής επένδυσης, το Κέντρο έχει επιβαρυνθεί με ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ για δημιουργία και αναβάθμιση έργων υποδομής δημόσιας χρήσης, όπως ο παρακείμενος δημόσιος δρόμος, το δίκτυο υδατοπρομήθειας, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και τηλεφωνίας, η διαμόρφωση χώρων πρασίνου, κ.ά.

Παρά το γεγονός ότι το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο ανοικοδομήθηκε σε περιοχή που επίσημα έχει χαρακτηριστεί ως «περιοχή ειδικής ανάπτυξης», το Κράτος δεν δαπάνησε ούτε ένα σεντ για έργα υποδομής, που άλλωστε είναι αυτονόητη προϋπόθεση προσέλκυσης επενδύσεων που θα φέρουν την ανάπτυξη.

Στις υπερσύγχρονες και φιλικές εγκαταστάσεις του στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό, το GOC προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όποιους το ζητήσουν, είτε είναι από την Κύπρο, είτε από οπουδήποτε αλλού. Εφαρμόζει απαρέγκλιτα το θεσμικό πλαίσιο εναντίον κάθε είδους διάκρισης, και πιστεύει βαθειά στην αρχή της ίσης μεταχείρισης σε ευρωπαϊκό, διεθνές & εθνικό επίπεδο.


Η Πολιτική μας για τη διατήρηση της ποιότητας, εναντίον κάθε μορφής βίας και εκφοβισμού στην εργασία, για την φροντίδα και προστασία του περιβάλλοντος, αναπτύσσεται στην ενότητα Υγεία, Ασφάλεια και Περιβάλλον της ιστοσελίδας μας.

Βάσει συμφωνίας με το Κράτος, μια σειρά από διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες που προσφέρουμε σε ασθενείς, καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το Δημόσιο, αρκεί να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις που έχουν τεθεί. Εδώ απαντάμε σε συγκεκριμένες συχνές ερωτήσεις γι’ αυτό ακριβώς το θέμα.


ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Σχεδόν όλη η διοικητική δομή του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου επικεντρώνεται γύρω από την εύρυθμη λειτουργία και υποστήριξη των ιατρικών υπηρεσιών τις οποίες αυτό προσφέρει, και που τελούν υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Νίκου Ζαμπόγλου, ο οποίος έχει αναλάβει και τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Πρόεδρος του Δ.Σ. του GOC είναι ο επιχειρηματίας κ. Πέτρος Μιχαηλίδης.

Όσοι στελεχώνουν το Κέντρο μας έχουν αφιερώσει όλο τους το είναι στην εξαιρετική φροντίδα των ασθενών, σε καινοτόμα έρευνα, και σε εξέχοντα εκπαιδευτικά προγράμματα.

© German Oncology Center. All rights reserved.