Στον καιρό του Κορωνοϊού: Ανακοίνωση του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου

4 Απριλίου 2020
IMG-2801-1-1200x900.jpg

Σε καιρούς δύσκολους, οι δύσκολες αποφάσεις είναι αναπόφευκτες, αλλά και αναγκαίες. Όπως και η άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση προς όλους.

Κατ’ αρχάς, τονίζουμε ότι βρισκόμαστε σε πλήρη λειτουργία, και δεχόμαστε στο Κέντρο μας όλους τους ασθενείς για τις απαραίτητες θεραπείες και εξετάσεις τους. Κατ’ επέκταση, έχουμε ήδη σε εφαρμογή ένα Σχέδιο Δράσης, το οποίο και εκτιμάται και αξιολογείται σε καθημερινή βάση, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ημερών και, κυρίως, σε αυτές των ασθενών και του προσωπικού μας. Για προφανείς λόγους προστασίας όλων λοιπόν, πήραμε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Για τους ασθενείς πού έρχονται στο GOC για τις θεραπείες τους ή και για περίθαλψη. Πρόκειται ασφαλώς για ιδιαίτερη ομάδα ανθρώπων, μερικοί από τους οποίους βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή, και δίνουν έναν διμέτωπο αγώνα, εναντίον του καρκίνου, αλλά και του κορωνοϊού. Όλοι θα πρέπει, να υποβληθούν στο Test COVID-9, το οποίο πραγματοποιείται και στο Κέντρο μας σε μια Μονάδα Drive-Through από εκπαιδευμένο προσωπικό, και αποστέλλονται για γρήγορη επεξεργασία και έκδοση αποτελεσμάτων στο αναγνωρισμένο/πιστοποιημένο Εργαστήριο Γενετικής της NIPD στη Λευκωσία. (Σχετική, από εξέταση στο Κέντρο μας, και η φωτογραφία).

ΣΗΜ.: Το GOC, έχει κάνει εισήγηση στις αρμόδιες αρχές να αναλάβει το ΓεΣΥ /ή το Υπουργείο Υγείας αυτό το έξοδο. Για αυτό ενθαρρύνουμε τους ασθενείς να φυλάξουν την απόδειξη πληρωμής σε περίπτωση που γίνει αποδεκτό το αίτημά μας. Το ποσό καταβάλλεται στο εργαστήριο της NIPD και όχι στο Κέντρο.

2. Για το προσωπικό, ισχύει το ίδιο μέτρο, και ήδη πραγματοποιείται περιοδικός έλεγχος σε όλους, με έξοδα του GOC. Επιπλέον, (στα πρότυπα της πολύχρονης εμπειρίας μας από το γερμανικό σύστημα, που εφαρμόζεται εκεί και τώρα), σε κάθε Ιατρικό Τμήμα του Κέντρου μας έχουμε δημιουργήσει 2 Ομάδες Εργασίας, αυτοτελείς (με ιατρούς, νοσηλευτικό, τεχνολογικό και υποστηρικτικό προσωπικό) αλλά και εντελώς αυτόνομες. Δεν υπάρχει καμία επαφή της μίας με την άλλη ούτως ώστε, σε περίπτωση που υπάρξει οποιοδήποτε κρούσμα κορωνοϊού, έχουμε ήδη το Σχέδιο Δράσης μας και είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο.

«Το “Μπορούμε και καλύτερα” είναι πάντα το “σύνθημα” και η δέσμευσή μας. Προσέχουμε τον εαυτό μας. Στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Και, προπαντός, #ΜένουμεΣπίτι» – German Oncology Center

© German Oncology Center. All rights reserved.