Χημείο

ΚΛΙΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ


Στοιχεία Επικοινωνίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ


Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια αποτελούν σημαντικό παράγοντα της διαχείρισης της υγείας του ανθρώπου, αφού είναι πολύτιμο εργαλείο για τη λήψη ιατρικών αποφάσεων.

Μετά από ανοικτό διεθνή διαγωνισμό, το Χημείο Γιαννουκά, μέλος του Ομίλου της Βιοϊατρικής Αθηνών, ανέλαβε τον εξοπλισμό, οργάνωση, στελέχωση, πιστοποίηση και λειτουργία του κλινικού εργαστηρίου (Χημείου) του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου που, πράγματι πλέον, από το 2018, έχει λάβει και εφαρμόζει το διεθνές πρότυπο διαπίστευσης εξετάσεων ISO 15189.

Το κλινικό εργαστήριο του GOC, όπως όλα της Βιοϊατρικής, είναι από τα πλέον σύγχρονα και καλύτερα εξοπλισμένα ιδιωτικά Χημεία στην Κύπρο, µε σύγχρονους, πλήρως αυτοματοποιημένους αναλυτές των μεγάλων οίκων, ενώ χρησιμοποιεί αποκλειστικά εργοστασιακά αντιδραστήρια της ίδιας εταιρείας διασφαλίζοντας την ποιότητα και πιστότητα των διενεργούμενων αναλύσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στην παρουσία των πλήρως αυτοματοποιημένων αναλυτών για καλλιέργειες της BD BACTEC & PHOENIX καλύπτοντας πρωτοποριακά τους τομείς βιοχημείας και μικροβιολογίας.


Ένα αξιόπιστο και σύγχρονο Κλινικό Εργαστήριο πρέπει να καλύπτει βασικές πτυχές λειτουργίας, όπως:


Επαγγελματική άδεια


Διαπίστευση (15189) και όχι μόνο πιστοποίηση ISO 9001


Άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό


Καινοτόμο εξοπλισμό και πιστοποιημένα αντιδραστήρια


Σύγχρονες εγκαταστάσεις που σέβονται τον εξεταζόμενο


Δυνατότητα υλοποίησης εξειδικευμένων εξετάσεων (αν απαιτηθεί) στο εξωτερικό


Άρτια καταρτισμένο και συνεχώς μετεκπαιδευόμενο προσωπικό


ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ


Το σημερινό Κλινικό Εργαστήριο αποτελεί αναμφισβήτητα το κυριότερο μέσο υποστήριξης του ιατρού και του ασθενή, τόσο στην πρόληψη και στη διάγνωση, όσο και στην παρακολούθηση της εξέλιξης και της θεραπείας κάποιας νόσου. Η ύπαρξη αξιόπιστου και σύγχρονου Κλινικού Εργαστηρίου αποτελεί σημαντικό παράγοντα λειτουργίας ενός νοσηλευτικού ιδρύματος, αφού επηρεάζει πολλές φορές σε σημαντικό βαθμό τις όποιες ιατρικές αποφάσεις.

Το Κλινικό Εργαστήριο στο German Oncology Center, ή «Το Χημείο Μας», όπως το λέμε πιο απλά, βασίζεται στην εμπειρία των συνεργατών μας σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και στην υψηλή επαγγελματική κατάρτιση και δουλειά των ανθρώπων που το στελεχώνουν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου μας στη Λεμεσό.

Το Τμήμα, το οποίο διευθύνει ο κ. Δημήτρης Δημητρίου, στελεχώνεται από τις εικονιζόμενες Όλγα Ευαγγέλου, Νάσια Χατζηαναστάση και Μαρία Ερωτοκρίτου.


ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ


Το Χημείο Γιαννουκά, ιδρύθηκε το 1975 από τον ∆ρ. Νίκο Σ. Γιαννουκά με έδρα τη Λευκωσία. Το 2000, με πρωτοβουλία του κ. Κυριάκου Ν. Γιαννουκά και έγινε το πρώτο Χημείο που ανέπτυξε δίκτυο περιφερειακών παραρτημάτων/αιμοληπτηρίων στοχεύοντας την καλύτερη εξυπηρέτηση των εξεταζόμενων.

Εργοδοτεί 45 άτομα με εξαιρετικές σπουδές και άριστη εκπαίδευση,. Το επιστημονικό προσωπικό είναι εξειδικευμένο σε τομείς όπως οι επιστήμες ιατρικών εργαστηρίων, αιματολογία, βιοχημεία, μικροβιολογία, ανοσολογία καθώς επίσης και μοριακή βιολογία.

Στα τέλη του 2017, εντάχθηκε στον όμιλο ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ Ελλάδος και μετονομάστηκε σε Χημείο Γιαννουκά / Όμιλος Βιοϊατρική και με τη νέα του πλέον ταυτότητα, επεκτείνει την δραστηριότητά του σε όλη την Κύπρο.Ο ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ είναι 100% ελληνικός όμιλος επιχειρήσεων που δραστηριοποιείται στον τομέα των ιατρικών υπηρεσιών από το 1981 στοχεύοντας στην παροχή ενός ευρέως φάσματος υψηλής ποιότητας και καινοτομίας υπηρεσιών Υγείας.

Σήμερα αναγνωρίζεται ως ο μεγαλύτερος όμιλος παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα και ένας από τους μεγαλύτερους στην ΕΕ, κατέχοντας μία από τις πρώτες θέσεις ανάμεσα σε 550 Ευρωπαϊκά εργαστήρια.

ΟΡΑΜΑ


Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας, μέσα από την προσφορά καινοτόμων και εύκολα προσβάσιμων υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες.

Ευάγγελος Σπανός MD, M.Sc., Ph.D Πρόεδρος και Διευθύνων
Σύμβουλος Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

© German Oncology Center. All rights reserved.