Βελονισμός – Διατροφή

ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ


Στοιχεία Επικοινωνίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ


Στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο (GOC), εάν κάποια θεραπεία καρκίνου επηρεάζει την ποιότητα ζωής σας, εμείς το λαμβάνουμε αυτό πολύ σοβαρά υπ’ όψη.


Η ολοκληρωμένη μας προσέγγιση στόχο έχει, κατά τη διάρκεια και μετά τις συνεδρίες ή τα στάδια της θεραπείας σας, να σας βοηθήσει να νιώθετε περισσότερο ο εαυτός σας. Η ομάδα μας, με επικεφαλής την Κωνσταντίνα Στυλιανού, εξειδικευμένη στη φροντίδα του καρκίνου, είναι εδώ για να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία, δυσκολία ή και ανησυχία νοιώσετε.

Τι είναι λοιπόν η Συνδυαστική Ογκολογία;


Όπως ορίζεται από την Εταιρεία Συνδυαστικής (SIO), είναι ένας τομέας φροντίδας καρκίνου με επίκεντρο τον ασθενή, με τεκμηριωμένη πληροφόρηση που χρησιμοποιεί ασκήσεις του μυαλού και του σώματος, φυσικά προϊόντα ή/και αλλαγές του τρόπου ζωής, από διαφορετικές παραδόσεις και εκ παραλλήλου με άλλες συμβατικές θεραπείες.

Επομένως, η Συνδυαστική Ογκολογία, στοχεύει στη βελτιστοποίηση της υγείας, της ποιότητας ζωής και των κλινικών αποτελεσμάτων σε όλη τη πορεία της θεραπευτικής αγωγής της νόσου. Επίσης, επικεντρώνεται στην προληπτική προσέγγιση, βοηθώντας όσους έρχονται σε μας να συμμετέχουν ενεργά στην κοινή προσπάθεια να προλαβαίνουμε τον καρκίνο και εάν δεν είναι αυτό εφικτό, να ενισχύουμε τον οργανισμό μας να τον αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά.


Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;


Με το να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε καλύτερα τις όποιες παρενέργειες προκύψουν από τη χημειοθεραπεία και την ακτινοβολία.


Βρίσκοντας τους τρόπους να μειώσουμε την ανησυχία, την στεναχώρια/κατάθλιψη και το στρες.


Εξηγώντας σας την χρήση βοτάνων, βιταμινών και άλλων επιλογών συμπληρωμάτων διατροφής, ώστε να κατανοήσετε την χρησιμότητά τους.


Ελέγχοντας την κόπωση, τη νευροπάθεια, την ξηροστομία, τις εξάψεις και άλλα πιθανά συμπτώματα.


Μειώνοντας τον πόνο και την ένταση των μυών.


Πιο υγιεινή διατροφή, και υποδεικνύοντας τα τρόφιμα που είναι καλύτερα για την περίπτωσή σας.


Φτιάχνοντας το προσωπικό σας «πρόγραμμα φροντίδας»

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ


Ο ειδικός της Ολοκληρωμένης Ιατρικής κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης διαβούλευσης θα συζητήσει με εσάς και την οικογένειά σας τις τυχόν παρενέργειες που μπορεί να σας απασχολούν ή έχετε ήδη βιώσει.

Στο ραντεβού σας θα συζητήσετε:


Πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τα συμπτώματα και τις παρενέργειές σας χρησιμοποιώντας ολοκληρωμένες θεραπείες που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές.


Πώς μπορείτε να υιοθετήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη θεραπεία σας.


Πώς μπορείτε να διαχειριστείτε το άγχος και τον ύπνο.


Η σωστή χρήση βοτάνων και συμπληρωμάτων διατροφής για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων και τη μεγιστοποίηση όσων θα ωφελήσουν τον οργανισμό σας, σωματικά και ψυχικά.ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ


Ο βελονισμός είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πρακτικές της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής που υπάρχει εδώ και σχεδόν 5000 χρόνια. Περιλαμβάνει την εισαγωγή/τοποθέτηση αποστειρωμένων βελόνων σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, που καθορίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να πετύχουμε τα μέγιστα ωφελήματα.

Είναι μια ασφαλής και ανώδυνη διαδικασία που έχει αποδείξει την χρησιμότητά της στην ανακουφιστική φροντίδα του ογκολογικού ασθενούς εδώ και πολλά χρόνια.

Πώς μπορεί να με βοηθήσει ο βελονισμός;

Ως μία μη φαρμακευτική επιλογή, ο βελονισμός μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τις παρενέργειες της χειρουργικής επέμβασης, της χημειοθεραπείας και της ακτινοβολίας. Πολλές μελέτες μέσω κλινικών δοκιμών έχουν δείξει ότι ο βελονισμός είναι αποτελεσματικός για την αντιμετώπιση:


Του πόνου


Της κόπωσης


Του άγχους


Των εξάψεων


Της δυσκοιλιότητας


Της ξηροστομίας


Της νευροπάθειας


Της ναυτίας και του εμετού


Πώς λειτουργεί ο βελονισμός;

Επιστημονικά δεδομένα υποστηρίζουν ότι τα σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν οι βελόνες διεγείρουν τα νεύρα, τους μύες και τον συνδετικό ιστό.

Μελέτες που βασίστηκαν στην επικουρική χρήση μαγνητικής τομογραφίας, MRI, έδειξαν ότι όταν εισάγονται οι βελόνες, το κεντρικό νευρικό σύστημα αποκρίνεται απελευθερώνοντας τις φυσικές αντιφλεγμονώδεις ουσίες του οργανισμού σας όπως οι ενδορφίνες ή ντοπαμίνη, και αυξάνοντας τη ροή του αίματος.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ


Η καλή διατροφή είναι σημαντική για τους ασθενείς, που δυστυχώς μερικές φορές λόγω της νόσου και των θεραπειών στις οποίες υποβάλλονται, δυσκολεύονται να καταναλώσουν τροφές.

Εμείς προσπαθούμε, μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής, προσαρμοσμένη σε κάθε περίπτωση ασθενούς, να δυναμώσουμε τον οργανισμό – κάτι που θα μειώσει την φυσική κόπωση και θα συντελέσει σε μια σταδιακή ή και σταθερή βελτίωση της ποιότητας ζωής. Επίσης, διατηρώντας σταθερό σωματικό βάρος και μυϊκή μάζα, ο ασθενής έχει καλύτερες πιθανότητες να ανακάμψει πιο γρήγορα μόλις ολοκληρωθεί η θεραπευτική αγωγή.

Στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο παρέχουμε διατροφικές συμβουλές και υποστήριξη. Κατά την διάρκεια αυτών των συνεδριών θα συζητήσετε μαζί μας για το πώς θα αναπροσαρμόσετε τις διατροφικές σας συνήθειες, ούτως ώστε να δημιουργήσετε ένα διατροφικό πλάνο που θα σας βοηθήσει στο ταξίδι σας προς την αποθεραπεία.

Η Ολοκληρωτική Ιατρική είναι μια αναπτυσσόμενη ιατρική ειδικότητα που χρησιμοποιεί ολοκληρωμένες θεραπείες μαζί με τη συμβατική ιατρική για τη βελτίωση της ζωής των ατόμων που πάσχουν από καρκίνο.

Ολοκληρωμένες θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν στον στόχο της θεραπείας, τις παρενέργειες που μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας, καθώς και την ανακούφιση από τη δυσφορία. Πολλά κέντρα καρκίνου παγκοσμίως διαθέτουν ολοκληρωμένα προγράμματα ιατρικής που προσφέρουν συμπληρωματικές θεραπείες επί τόπου.

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους ασθενείς μας κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία τους να πέσουν περισσότερο σαν τους εαυτούς τους!

© German Oncology Center. All rights reserved.