Το GOC γιορτάζει τα δεύτερα γενέθλιά του!

30 Οκτωβρίου 2019
GOC-Rainbow-1-1200x490.jpg

Σε ασθενείς και συνοδούς τους που ήρθαν σήμερα στο Κέντρο μας και μάθαιναν ότι ετούτη τη μέρα κλείσαμε 2 χρόνια ζωής, ανάμεσα στις πολλές ευχές και στα επίσης πολλά σχόλια, κρατήσαμε αυτό: “Νοιώθω σαν να ήσασταν πάντα εδώ. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς ήταν πριν έρθετε”.

Το κρατήσαμε, για να απαντήσουμε στην καλή κυρία που μας το είπε με όλη της τη καλοσύνη, ότι “αντίθετα, πρέπει να θυμόμαστε τι ΔΕΝ υπήρχε πριν έρθει στη Κύπρο το GOC”.

— Δεν υπήρχε Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο σε Λεμεσό και Πάφο. Οι ογκολογικοί ασθενείς έπρεπε να κάνουν το μακρύ και κουραστικό, για την κατάστασή τους, ταξίδι στη Λευκωσία.

— Δεν υπήρχε PET/CT στη Κύπρο. Μια εξέταση που δίνει εικόνες υψηλής ποιότητας και ακρίβειας, η πιο σύγχρονη απεικονιστική μέθοδος της Πυρηνικής Ιατρικής σήμερα. Πριν έρθει το GOC, όλοι οι ασθενείς που κρινόταν αναγκαίο να κάνουν αυτήν την εξέταση, έπρεπε να μεταβούν στο εξωτερικό, κυρίως στην Ελλάδα, με κόστος που βάρυνε και τους ίδιους, και το Κράτος. Χώρια η ταλαιπωρία των ιδίων, αλλά και των συγγενών συνοδών τους.

— Δεν υπήρχε η Βραχυθεραπεία, μία μέθοδος επεμβατικής ακτινοθεραπείας εκ των έσω, την οποία εξέλιξε στη Γερμανία ο Καθηγητής Δρ. Νίκος Ζαμπόγλου μαζί με την ομάδα του (μέλη της οποίας είναι εδώ, στη Κύπρο μαζί του), και για την οποία έχει τιμηθεί διεθνώς με μερικές από τις ανώτερες διακρίσεις στον χώρο της Ακτινοθεραπείας, και της Ογκολογίας γενικότερα.

(Εδώ, παρεμπιπτόντως, στη Κύπρο, ένας κύκλος, αξιωματούχων αλλά και γιατρών, που δεν γνωρίζει καν την δουλειά του Καθηγητή Ζαμπόγλου σε αυτόν τον τομέα, δουλειά που έχει υιοθετηθεί από πολλά γνωστά Κέντρα του εξωτερικού, έχει επιδοθεί σε εκστρατεία συκοφάντησής του, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην σχεδόν 50ετή επιστημονική του διαδρομή.)

Όπως και νάχει, αυτά όχι μόνο δεν μας πτοούν εδώ στο GOC, αλλά σβήνουμε σήμερα τα 2 μας κεριά με δύναμη και θέληση να συνεχίσουμε το έργο μας. Μαζί σας. Διότι ΜΟΝΟ εσείς είστε η καταξίωσή μας, αλλά και ο πιο αυστηρός και καλός κριτής. Και, πιστέψετε μας, έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε.

Σήμερα, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, Κίκης Καζαμίας, απέστειλε σε όλους τους εργαζόμενους στο Κέντρο, αυτό το λιτό αλλά και πολύ περιεκτικό μήνυμα.

“Έχουμε γενέθλια!

Το Κέντρο μας κλείνει σήμερα ακριβώς δύο χρόνια λειτουργίας στην προσπάθειά του να είναι χρήσιμο σε όλους τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Φαίνεται ότι, όλοι μαζί, έχουμε δημιουργήσει θετική εικόνα στην κυπριακή κοινωνία. Γι’ αυτό ευχαριστώ τον καθένα ξεχωριστά αλλά και όλους μαζί γιατί αυτό που επετεύχθη ήταν συλλογική προσπάθεια.

Διαβεβαιώνω ότι τόσο η Διοίκηση όσο και η Διεύθυνση θα συνεχίσουν να λαμβάνουν εκείνα τα μέτρα για την ανάπτυξη του Κέντρου έτσι που να παραμείνει χρήσιμο και να διευρύνει τον θετικό του ρόλο.

Σας ευχαριστώ συνάδελφοι!

Χρόνια Πολλά Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο!

Κίκης”

Σας ευχαριστούμε.

© German Oncology Center. All rights reserved.