Το GOC στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ BioS

3 Δεκεμβρίου 2019
Bios-1.jpg

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 4η διακρατική συνάντηση εργασίας του έργου “BioS: Δεξιότητες στην Υπολογιστική Βιολογία” που εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+/ Key Action 2/ Τομεακές Συμμαχίες Δεξιοτήτων. Το πρόγραμμα BiοS έχει ως στόχο την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των κλινικών ιατρών και των επαγγελματιών υγείας μέσω του σχεδιασμού και της ανάπτυξης μιας νέας ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας εμπλουτισμένης με χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό στην Υπολογιστική Βιολογία.

 

Η διακρατική συνάντηση των εταίρων πραγματοποιήθηκε στις 18-19 Νοεμβρίου 2019 στη Λεμεσό στις εγκαταστάσεις του Κέντρου μας, στον Άγιο Αθανάσιο. Το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο (GOC) συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα, και εκπροσωπήθηκε από τους Δρ. Κωνσταντίνο Φερεντίνο, Δρ. Μαριάννα Προκόπη-Δημητριάδη, κ. Μαρία Νικολάου και Δρ. Αλέξη Βραχίμη. Κατά την έναρξη των εργασιών χαιρετισμό απηύθυνε ο Ιατρικός Διευθυντής του GOC Καθ. Νικόλαος Ζαμπόγλου, ο οποίος καλωσόρισε τους συνεργάτες και  αναφέρθηκε στην σημασία του έργου στην σύγχρονη Ογκολογία.

Η διακρατική ομάδα του BioS στην αίθουσα συσκέψεων του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου (Photo credits: Κ. Ιωάννου)

 

Κατά τη διάρκεια της συνόδου, οι εταίροι παρουσίασαν τα αποτελέσματα της προόδου που  έκαναν στα διάφορα πακέτα εργασίας και ολοκλήρωσαν τη στρατηγική για τα επερχόμενα καθήκοντα και παραδοτέα. Η συνάντηση αυτή έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν γέφυρες επικοινωνίας ώστε, μέσω αυτών, να ενδυναμωθούν οι σχέσεις μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς όφελος τόσο της επαγγελματικής όσο και της προσωπικής τους ανάπτυξης.

 

Το BioS υλοποιείται από μια πολύ-εταιρική κοινοπραξία που αποτελείται από 13 εταίρους σε 8 κράτη-μέλη της ΕΕ. Η ομάδα αποτελείται από τους Steinbeis University Berlin, Bioinformatics Barcelona Association, Πανεπιστήμιο Πατρών, European Medical Association, κλινική BGU Klinikum Murnau, EPRALIMA Vocational School of Alto Lima, Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο και τις εταιρίες ENIOS Applications, Olympic Training and Consulting Ltd, Skybridge, HiDucator Ltd και FOR SRL. H Ευρωπαϊκή επιχορήγηση του προγράμματος BioS ανέρχεται στις €999.600 και ο χρόνος διάρκειάς του είναι 3 χρόνια (Ιανουάριος 2018 – Δεκέμβριος 2020).

 

Ο σκοπός του BioS είναι να εφοδιαστούν οι κλινικοί ιατροί και οι επαγγελματίες υγείας με γνώση, δεξιότητες και ικανότητες που θα τους επιτρέψουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις σύγχρονες προκλήσεις στα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας, υπηρεσίες και πολιτικές, προς όφελος της υγείας των Ευρωπαίων πολιτών.

 

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε με ηλεκτρονική αλληλογραφία στη διεύθυνση [email protected].

 

© German Oncology Center. All rights reserved.