Τρία χρόνια German Oncology Center

31 Οκτωβρίου 2020
Gonia-me-to-logotupo-mas-1200x675.jpg

Στις 30/10/2017 υποδεχτήκαμε τον πρώτο ασθενή στο Κέντρο μας. O στόχος μας ήταν αφ’ ενός μεν να καλύψουμε τις ανάγκες των ασθενών της Κύπρου με υπηρεσίες που δεν υπάρχουν στον τόπο μας και που ανάγκαζαν πολλούς να καταφύγουν στο εξωτερικό, κι αφ’ ετέρου δε να φέρουμε στη Λεμεσό και στην Πάφο τις θεραπείες που μέχρι τότε προξενούσαν ταλαιπωρία στους πάσχοντες με το πήγαιν-έλα.

Γι’ αυτό δημιουργήθηκε το German Oncology Center (GOC). Με συνέπεια, επαγγελματισμό, αφοσίωση και αγάπη, να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας αυτό που χρειάζονταν. Η καινοτόμος τεχνολογία αξιοποιήθηκε από τους συνεργάτες μας που δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους. Φροντίσαμε το περιβάλλον της κλινικής μας με τα όμορφα χρώματα και  τη μαγευτική θέα της Λεμεσού να συμβάλλει στην ψυχολογία και στην θετική διάθεση των ασθενών.

Έτσι, φτάσαμε να γιορτάζουμε κιόλας τα 3α μας γενέθλια. Ευχαριστώντας πρώτα-πρώτα τους ασθενείς που μας εμπιστεύθηκαν από όλη την Κύπρο αλλά και από το εξωτερικό.

Καθημερινά, περισσότεροι από 200 άνθρωποι δέχονται τις υπηρεσίες μας. Το German Oncology Center τις προσφέρει πλήρως, σε συνθήκες ΓΕΣΥ, και με πρόσβαση από όλους τους πολίτες της Δημοκρατίας.

Κοιτώντας πίσω…

Και μόνο οι αριθμοί  από τις ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρουμε για πρώτη φορά στην Κύπρο επιβεβαιώνουν ότι καταφέραμε τους στόχους μας.

3280 ΡΕΤ/CT (τα 756 εν καιρώ πανδημίας) πραγματοποιήθηκαν στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Κέντρου μας.

14 καινοτόμες θεραπείες (4 εν μέσω πανδημίας), που διαφορετικά δεν θα ήταν δυνατές να γίνουν στην Κύπρο, επίσης προσφέρονται από το ίδιο Τμήμα. Δύο από αυτές είναι: Lu-PSMA μεταστατικό καρκίνο προστάτη και Lu-DOTATATE για νευροενδοκρινείς όγκους.  Περισσότερες αναλυτικές εξηγήσεις για αυτές τις θεραπείες, εδώ: https://www.goc.com.cy/tmimata/pyriniki-iatriki/to-tmima/

422 ασθενείς υποβλήθηκαν σε Ενδοϊστική Βραχυθεραπεία με 807 implants (εμφυτεύματα), που μόνο στο GOC προσφέρεται με την μέθοδο που έχει εξελίξει διεθνώς ο Δρ. Νίκος Ζαμπόγλου με την Ομάδα του στην Γερμανία, και που εφαρμόζεται πλέον εδώ στο Τμήμα της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας.

134 ασθενείς, στο ίδιο Τμήμα, υποβλήθηκαν σε Στερεοτακτική Ακτινοθεραπεία Σώματος (SBRT), και άλλοι 93 σε Στερεοτακτική Εγκεφάλου. Η Μονάδα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Κέντρου μας, είναι σήμερα ένα από τα 13 Κέντρα Αναφοράς παγκοσμίως της εταιρίας ELEKTA για Στερεοτακτική Ακτινοθεραπεία. Πιο κατατοπιστικά, εδώ:

https://www.goc.com.cy/tmimata/aktinotherapeftiki-ogkologia/monada-exoterikis-aktinotherapias/#PSEUDOPATIENT

Κοιτώντας μπροστά…

Το όραμα συνεχίζεται. Μεγαλώνοντας εμείς, μεγαλώνουν οι υποχρεώσεις, διευρύνουμε τις υπηρεσίες μας.

Συγκεκριμένα, συμπληρώνονται σε λίγες εβδομάδες τα τμήματα που θα προσφέρουν το νέο φάσμα υπηρεσιών:

Α) Το Τμήμα για Screening μαστού και γυναικολογικού καρκίνου

Β) Το Τμήμα Ενδοσκοπήσεων (γαστρεντερολογικό και πνευμονολογικό)

Γ) Το Aιμοδυναμικό Tμήμα (Cath Lab) με δυνατότητες επεμβατικής καρδιολογίας, αγγειοχειρουργικών επεμβάσεων και χημειοεμβολισμών.

Δ) Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με 8 κλίνες και 4 αυξημένης φροντίδας.

Ασφαλώς και οι στόχοι μας ανανεώνονται. Σκοπεύουμε εντός της επόμενης χρονιάς: την δημιουργία χειρουργείων, εξειδικευμένου τμήματος μεταμοσχεύσεων μυελού των οστών, και νέας διαγνωστικής μονάδας με τα πιο μοντέρνα μηχανήματα απεικονίσεων.

Έπειτα από 3 χρόνια προσφοράς, θα συνεχίσουμε όλοι μαζί, η μεγάλη οικογένεια του GOC, να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να ονειρευόμαστε την δημιουργία ενός νοσηλευτηρίου που δικαιούται και αξίζει κάθε πολίτης αυτού του τόπου.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!

© German Oncology Center. All rights reserved.